Vertainen vierellä – ajankohtaista

Vertainen vierellä -hankkeen puitteissa järjestetään koulutuksia ja tapahtumia, joiden yksityiskohdista tiedotetaan tällä sivulla

Amputoitujen vertaistukihenkilöiden koulutus Kuopiossa 13.-14.9.2019

Oletko käynyt läpi amputaation? Oletko kiinnostunut toimimaan vertaistukijana amputaatiota odottavalle, tai hiljattain amputoidulle henkilölle?

Vertainen vierellä -hanke järjestää vertaistukihenkilöiden peruskoulutuksen vertaistukitoiminnasta kiinnostuneille. Vertaistukihenkilö on koulutettu vapaaehtoinen, joka antaa tukea tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, oman kokemuksensa pohjalta.

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki vertaistukitoiminnasta kiinnostuneet amputoidut henkilöt. Koulutukseen osallistuminen ei sido osallistujaa mihinkään, vaan koulutuksen tarkoituksena on tutustua vertaistukityöhön ja tutkailla omaa valmiutta toimia vertaistukijana.

Koulutuksen sisältö:
· Mitä vertaistuki on? Vertaistuen merkitys ja monet muodot
· Vammautumisen kriisi ja kriisin eri vaiheet
· Minä vertaistukijana, omat valmiudet ja voimavarat
· Vertaistukihenkilönä toimiminen: kohtaamisen taidot, vertaistuen käytännöt ja oma jaksaminen

Koulutuspaikka: Hotelli Scandic Kuopio osoitteessa Satamakatu 1, Kuopio. Koulutusajat ovat perjantaina 13.9. klo 12.00 – 18.00 sekä lauantaina 14.9. klo 9.00 – 15.00.

Koulutus on maksuton. Korvaamme osallistujille kohtuulliset matkakulut. Matkakulujen korvaamisesta sovitaan koordinaattorin kanssa ilmoittautumisen yhteydessä. Kauempaa saapuville on majoitusmahdollisuus hotelli Scandic Kuopiossa. Perjantaina koulutuksen jälkeen on mahdollisuus osallistua yhteiselle illalliselle omakustanteisesti.

Sitova ilmoittautuminen 23.8.2019 mennessä

Voit ilmoittautua koulutukseen TÄSTÄ linkistä, tai soittamalla suoraan hankkeen koordinaattorille.

LISÄTIEDOT:
Jonna Helavirta
aluekoordinaattori
Vertainen Vierellä -hanke
jonna.helavirta(at)oiy.fi
044 230 3014