Vertainen vierellä – ajankohtaista

Vertainen vierellä -hankkeen puitteissa järjestetään koulutuksia ja tapahtumia, joiden yksityiskohdista tiedotetaan tällä sivulla

 


TOIVO-valmennus vertaistukijoille maaliskuussa 2019

Hae mukaan vertaistukijoiden Toivo-valmennukseen! Valmennus antaa valmiuksia toimia vertaistukijana, sopii niin uusille kuin kokeneillekin vertaistukijoille, koostuu neljästä tapaamiskerrasta ja niihin liittyvistä ennakkotehtävistä ja on maksuton.

Aika: keskiviikkoisin 13.3., 20.3., 27.3. ja 3.4. aina klo 16.30-20.00.
Paikka: Helsinki tai Espoo, paikka tarkentuu myöhemmin.

Miten haet mukaan Toivo-valmennukseen?
Pohdi ensin: Oletko kokenut oman tai läheisesi vakavan sairastumisen tai vammautumisen? Oletko käynyt sopeutumisvalmennuskurssin tai saanut vertaistukea? Haluatko auttaa muita saman kokeneita? Tee “Minustako vertaistukija” -testi Vertaistalossa ja pohdi valmiuksiasi toimia vertaistukijana.

Keskustele oman yhdistyksesi työntekijän kanssa: Ota yhteyttä omaan yhdistykseesi ja kerro, että haluaisit toimia vertaistukijana. Kysy, millaista vertaistukitoimintaa yhdistyksessäsi on ja miten sitä koordinoidaan. Mikäli et vielä tiedä omaa yhdistystäsi, etsi yhdistys Vertaistalon Etsi vertaistukea -hakukoneesta.

Täytä hakemus: Jos yhdistyksesi ohjaa sinut vertaistukijavalmennukseen, hae Toivo-valmennukseen verkkolomakkeella. Mikäli et halua toimia yhdistyksessäsi tai sinulla ei ole omaa yhdistystä voit silti hakea mukaan valmennukseen.

Valmennukseen otetaan 20 henkilöä. Lisäksi valitaan 5 henkilöä testaamaan virtuaalista valmennusta (toteutuu syksyllä 2019).

Tee hakemus viimeistään 4.2. klo 9.00 mennessä osoitteessa: https://my.surveypal.com/TOIVO-valmennus-kevat-2019. Saat tiedon valmennukseen pääsemisestä 25.2. mennessä (varaa päivät kalenteristasi jo hakuvaiheessa).

Lisätiedot: Anu Toija, asiantuntija, OLKA / EJY ry anu.toija@ejy.fi, p. 050 381 5511.

Vertainen vierellä -hankkeen kautta osallistuville amputoiduille henkilöille korvataan myös matkakulut.


Lisätietoja tapahtumista, sekä niihin ilmoittautumisista saatte aluekoordinaattoreilta.

Aluekoordinaattori Charlotta Marsh, Helsingin Invalidien Yhdistys ry:
050 321 5150 / charlotta.marsh(at)hiy.fi

Aluekoordinaattori Jonna Helavirta, Oulun Invalidien Yhdistys ry:
044 230 3014 / jonna.helavirta(at)oiy.fi